Egy kis hálószoba berendezése általában nagy kihívást jelent, de még nehezebb, ha egy fenyő franciaágyat szeretnénk vásárolni, ami elfoglalja a szoba nagy részét.

Amennyiben ragaszkodunk a nagy fenyő franciaágyhoza szoba fókuszpontja mindenképpen az ágy lesz, ami persze nem probléma, ha keresünk olyan megoldásokat, amelyekkel a hálószoba nagyobbnak és nyitottabbnak tűnik.

Ha egy helyiség rengeteg bútorral, kiegészítőkkel és holmival van tele, általában kisebbnek tűnik.

Mondjunk le a tárolóhelyről a hálószobában?

Mivel a fenyő franciaágyunk nagy helyet vesz el a szoba alapterületéből, már nem gondolhatunk alacsony és széles komód vagy szekrény vásárlására.

Kulcsfontosságú a függőleges tér kihasználása

Használjuk ki a szoba magasságát. Válasszunkmagas és keskeny szekrényt, amely nem foglal sok helyet. Falra szerelhető polcok tárolásra is hasznosak.

Ne felejtsük el, hogy a fenyő franciaágy alá hozzáillő dobozokat is vásárolhatunk, amelyekbe igen sok minden elraktározható.

És a kiegészítők?

Ne használjunk nagyméretű mintáságytakarót,mert az teljesen „beborítja” a teret, és a szoba kisebbnek tűnik. Helyette válasszunk szerényebb, apróbb mintásat. Például egy egyszerű kockás vagy finom virágminta jól mutat egy kis hálószobában, ahová a fenyő franciaágyat szánjuk.

Ugyanez igaz a szoba szőnyegére vagy a függönyökre is.

Vélemény, hozzászólás?