Nem folyik le a víz a mosogatóból? Rendszeresen visszatérő dugulások nehezítik meg a mindennapi tevékenységet? Ha az otthon kényelméről van szó, akkor bizony nagyon sok múlik azon, hogy a konyhát mindig kifogástalan állapotban tudjuk használni. Már egy egészen kis dugulás is sok gondot tud okozni, ráadásul a megfelelő duguláselhárítás hiányában akár igen komollyá is válhat a helyzet. Ezek a trükkök, amikkel saját maga is elháríthatja a problémát.

trukkokDugulást észlelve a legtöbben azonnal a pumpa után nyúlunk. Ez ugyan a kisebb dugulásokat megszüntetheti, de ha nagyobb a baj, akkor sokan a duguláselhárító vegyi anyagokat választják. A granulátumok és a boltok polcain sorakozó folyadékok között mindenki megtalálhatja azokat a típusokat, amelyek még a makacs dugulásokkal is elbírnak a gyártók szerint.

A természetes megoldások kedvelőinek sem kell lemondaniuk a házilagos duguláselhárításról, hiszen a szódabikarbóna ecettel társítva remek választásnak bizonyul. Bevethetjük a trisót, a sütőpor és a forró víz kombinációját, de a bórax kapcsán is jók a tapasztalatok.

Fontos tudni, hogy amennyiben mégis a különféle vegyi anyagokra esne a választás, úgy célszerű gumikesztyűt viselni, hiszen esetükben maró hatású vegyszerekről van szó. A slaggal és túlnyomással végzett duguláselhárítás vagy a házilagosan használható csőgörény helyett azonban érdemes szakemberhez fordulni, aki a megfelelő eszközök és hozzáértés birtokában gyorsan és hatékonyan teszi átjárhatóvá a rendszert.

Vélemény, hozzászólás?