Az anya a gyermekének mondókáin keresztül tanítja meg a magyar nyelv szépségét, ugyanakkor ezzel mutatja ki szeretetét és odafordulását. A szeretet versek a nap bármelyik pillanatában tetten érhetőek. Akár egy kis rímfaragásban, akár vallomásban, vagy csak egy játékos verses-mesében, mindegyikbe belebújik a szeretet.

versA gyermekeknek szóló művekben halmozottan jelen van ez. A mondókák is igazi szeretet versek. Csak pozitív odafordulással lehet azokat úgy átadni nekik, hogy ők is átérezhessék annak lényegét.

Még ha sokszor nem is értik a szövegét, a dallam, az odafordulás, a szavalás közbeni mosoly mindig azt üzeni, hogy a lélek legmélyéről jön elő. Ugyanez a szeretet jöhet át, ha egy felnőttnek szól a költemény. Az a tény, hogy egy olyan társnak nyílik meg valaki egy ilyen műben, igazán sebezhetővé teszi őt, mivel teljes kitárulkozásra lesz szüksége hozzá.

Vagyis szomorú költemény is lehet a szeretet versek között, mert mindet nyitott szívvel kell átadnia a szavalónak, hogy a mély érzések feltörjenek.

Vélemény, hozzászólás?