Sajnos, egyre többször találkozhatunk a világban allergiás megbetegedésekkel, vagy valamilyen immunrendszeri rendellenességgel. olyannyira gyakori ez, hogy ma már népbetegségnek számít.


Az allergiás megbetegedéseknek az egyik fajtája a fémallergia, mely komoly nehézségeket jelent az orvoslásban, ugyanis, egy fémallergiában szenvedő pácienst semmilyen fémtartalmú eszközzel nem lehet kezelni, vagy vizsgálni. Ez alól csak néhány antiallergén fém kivétel, melyek egy csoportját, nem véletlenül, orvosi fémeknek nevezik.
Mivel ezek az orvosi fémek nagyon kemények és ellenállóak, ne minden beavatkozásra alkalmasak, ráadásul az áruk is igen borsos, így, például a fogászatban, valamilyen más módszert kellett alkalmazni az implantátumok készítésére.
Annak érdekében, hogy a fogpótlás árak ne szaladjanak el nagyon olyan megoldás kellett, mely tökéletesen alkalmas a feladatra, mégis, aránylag egyszerűen kivitelezhető. Így jöttek létre a fémmentes fogpótlások.
A fémmentes fogpótlásokra külön iparág épült és olyan jó minőségű anyagokat fejlesztettek ki, ami szinte tökéletesen adja vissza a természetes fogazat megjelenését, teherbírásában pedig sokszorosa az eredetiben.
Ráadásul, könnyű velük dolgozni és így a fogpótlás árak is elérhetőek tudtak maradni.

Vélemény, hozzászólás?