Szülőként a legfontosabb dolog, gyermekünk egészsége. Biztos vagyok benne, hogy ebben mind egyet értünk. De miért van az, hogy mindenre a lehető legjobban odafigyelünk, a vitaminok megfelelő bevitelétől a kézmosáson át a mozgásig, mégis, nagyon gyakran előfordul, hogy a fogorvosi látogatást hanyagoljuk.


Tudom, valamiért mindenki fél a fogorvostól, mintha genetikailag kódolva lenne, de valóban jó ötlet, hogy ha ezt a félelmet gyermekeinkbe is beleneveljük? Szerintem nem szabad így viselkednünk, tessék erőt venni magunkon!
Sok olyan fogprobléma van, amely a gyermekkori megfelelő kezeléssel, teljesen elkerülhető lett volna, de mivel akkor kihagytuk, hogy ne lássuk gyermekünket sírni, vagy félni, később nagy bajokat okozhatnak.
Az egyik ilyen, amit sokszor elhanyagolnak, az a gyermek fogszabályzás. Tudom, a legtöbb gyerek nem szeretne fogszabályozót, mert fél, hogy kigúnyolják érte a suliban, de ha ezt nem tesszük meg gyermekkorban, akkor sokkal nehezebb lesz később és esetleg komoly fogromláshoz, állkapocsproblémákhoz is vezethet, az esztétikai probléma miatti lelki traumákról nem is beszélve. A fogszabályozás nagyon fontos, még gyermekkorban, ugyanis ekkor még a fogazat könnyen alakítható, mivel a csontok növekedésben vannak, így a fogszabályozás sokkal hamarabb, kevesebb fájdalommal elvégezhető. Amennyiben az ön gyermekének is szüksége van ilyen beavatkozásra, egy percig se tétovázzon, segítsen gyermekének a gyermek fogszabályozással.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük