Az építkezéseknek sok elengedhetetlen alapanyaga van, feltéve, ha a jó magyar szokáshoz híven, hagyományos tégla építésű házakról beszélünk. Ilyen lehet a sóder, cement, zsákos homok, tégla, és még megannyi minden. Az apró szemcsés alapanyagokat, mint a sóder, vagy a homok, két féle képen lehet megvásárolni. Az egyik az ömlesztett verzió, amikor egy nagy kupac homokot fellapátolnak, vagy valamilyen rakodógéppel feltesznek a teherautóra és az a kiszállítás után egy szép kis kupacba leborítja valahol az építkezés helyszínén.

Amikor kifejezetten nagy mennyiségekre van szükség és viszonylag gyorsan fel is használjuk az anyagot, akkor érdemes lehet ilyen homok rendelést leadni, de ha mondjuk csak kisebb mennyiségű homok rendelésben gondolkodunk, akkor a zsákos homok praktikusabb megoldás.
A zsákos homokot általában 5-10-25-50 kilogrammos kiszerelésben lehet megvásárolni, és bár a kiló ár így gyakran valamivel magasabbra jön ki, az egyszerű szállíthatóság, a kevesebb felesleg és a könnyebb tárolhatóság mindenképpen mellette szól. Természetesen zsákos homok vásárlásánál is lehet homok rendelésben gondolkodni, amikor kiszállítást is kérünk, illetve nagyobb mennyiségnél is van értelme, mint például a könnyebb kezelhetőség és hogy tisztábban tudunk vele dolgozni.

Vélemény, hozzászólás?