– Bumm! – Mondta a bontógolyó és olyan rendetlenséget teremtett a pici kis házikó helyén, hogy évek múlva is arról beszéltek a környékbeliek, a sarki péknél, míg a friss kenyérre vártak a hajnali munkába menetel előtt.
Mindenki bizonyos volt abban, hogy ezt a törmelékkupacot bizony hetek alatt sem fogják tudni eltakarítani a nemrégiben beköltözött fiatalok.


Nem gondoltak viszont azzal a lehetőséggel, hogy az okos kis házaspárnak remek megoldás lapult a furmányos kis fejecskéjében! A bontást követő hajnalon, a feketerigó dala által kísérve, felemelték hát varázslatos telefonjukat és olyan bűbájt mormoltak, melynek következtében egész gépsereg jelent meg szakemberekkel megpakolva, hogy a sitt eltakarítás művészetének hódolva, végrehajtsák a lehetetlent.  Nem is telt bele két napnál több, s a sitt takarítás már a végéhez közeledett. A törmelék közül már nem csak itt-ott, de szinte a teljes telken előkukucskált a megtisztított anyaföld. Harmadik napra virradóan a sitt eltakarítás befejeződött. A fiatal szerelmesek örömmel tekintettek a piciny telkecskére és tudták, hogy közös jövőjük végre elkezdődhet.
A sitt takarítás mintha soha nem is tornyosult volna reményeik felé, már a múlt jelentéktelen árnyává zsugorodott, s boldogságuk végtelenjében megkezdhették felépíteni mindazt, amit megálmodtak!

Vélemény, hozzászólás?