Amikor az ember már ott jár a hosszúra nyúlt építkezésnél, hogy ragasztókat kell vásárolnia, mondjuk üvegragasztót, csemperagasztót, padlóragasztót, stb. az már azt jelenti, hogy látni lehet a fényt az alagút végén.


A ragasztók megvásárlása az a rész, amikor az építkezésnél újfent eljutunk az alkotási folyamtokhoz, mivel ekkor kezd el igazán otthonná alakulni az addig nyers, üres épület. Bekerülnek a nyílászárok, megkezdődhet a burkolás, felkerülnek a gipsz vagy fa díszítőelemek, szinte életre kel az épület.
Sajnos sokan nem is gondolnak előre a ragasztók megvásárlásával, pedig igen komoly összegeket lehet elkölteni rájuk. A csemperagasztó például sokszor hasonló összeget jelent a számlánkon, mint maga a csempe. Természetesen nem mindegy, milyen munkát végzett a kőműves az előkészítésnél, mert ha a ragasztók segítségével kell feltöltenünk az ügyetlenül eldolgozott felületeket, az bizony súlyos terhet jelent pénztárcánkra nézve. Ennek ellenére, azt javasolnám, soha ne vegyenek olcsó ragasztókat, mert ha minden jól megy, hosszú évtizedekre tervezünk velük, a spórolással lehet, hogy nagyobb kárt okozunk saját magunknak, mint amekkora hasznot remélünk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük