Már a hazai kávézókban is nagyon elterjedt a díszítő tejhab motívum alkalmazása, amely különlegességével, szépségével, rafináltságával feldobja a kávézást. A baristák eme kedvelt alkotó tevékenységéről további hasznosságokat olvashat a nykodesign.hu oldalon. A művészi remekmű sikerét a megfelelő állagú gőzölt tejhab, és a kávé felszínén képződő crema befolyásolja. A tejnél nagyon fontos, hogy magas zsírtartalmú legyen, és 60 C fokosnál ne melegítsük fel jobban gőzöléskor. A cél az, hogy a tej és a hab krémes, lágy egységet alkosson, ezzel lehet igazán szépen dolgozni. Ügyes, gyakorlott öntéssel a tejhab és a crema úgy keverednek egymással, hogy az espresso tetején egy látványos képet alkotnak. A legnépszerűbbek a szív, a tulipán, a rozetta, a hattyú, de a legprofibb baristák már minden elképzelhető gyönyörűséget képesek megalkotni a latte art-on belül. Egy másik fajtája a csoktoppingos, amelyet latte pen segítségével készítenek a hab megmintázására. Ezt a módszert is megismerheti részletesebben a nykodesign.hu oldalon!