A játékok világa mára teljesen átrendeződött, hiszen míg régebben inkább PC-n és konzolon szórakozott a többség, addig mára már legalább ugyanekkora jelentőséggel bírnak a különböző mobil eszközök. Platform tekintetében iOS-en és Androidon a legjobb játszani, hiszen ezekre számtalan szórakoztató célú applikáció érhető el.

jatek2

Persze a legtöbb játék hemzseg a hibáktól és a hiányosságoktól, de akadnak egész komoly nevek is.

Sokan azt hiszik, hogy a menő 3D-s grafikától lesz egy játék jó, de ez egyáltalán nem így van, sőt, sokszor a legegyszerűbb programok a legszórakoztatóbbak. Jó erre például a hírhedt Flappy Bird, vagy akár az Angry Birds sorozat bármely tagját is megemlíthetjük.

Az egyszerűbb játékok egyébként azért is jók, mert nem kell nekik megvenni a legújabb csúcsmobilokat, hiszen egy olcsóbb, gyengébb hardverrel rendelkező készüléken is simán elfutnak. Szinte minden gyártónak van már kedvező árú mobilja, tehát hatalmas a kínálat az alsó- és középkategóriában is. Nem egyszerű a döntés, ha egy ilyen eszköz beszerzését tűztük ki célul, mivel ha nem akarunk egy vagyont okostelefonra költeni, akkor bizony kell majd kompromisszumokat kötnünk.

Vélemény, hozzászólás?