Először is nagyon egyszerű az elkészítése, nagyon sok a variációs lehetőség, rövid idő alatt elkészíthetők, így egy váratlan vendég esetében sem kell zavarba jönnünk. Ha nem tudjuk eldönteni milyen muffintis készítsünk a receptneked.hu oldalán megtalálhatóak a muffin receptek összegyűjtve.

muffinItt kedvünkre szemezgethetünk 60 féle különböző az ízesítésű töltelékű muffinokközött, legyenek azok édesek vagy sósak, gyümölcsösek. Elkészítésükhöz nem kell különösebb szakértelem, de az tudni kell, hogy ne felejtsünk a sütésükhöz sütőformákat beszerezni, amik ma már szilikonból is kaphatóak, de alumíniumformákat is használhatunk, azokat azonban ajánlatos papírkosárkákkal kibélelni.

Néhány érdekesség: a muffint már nagyon régóta sütik: például a 10. századi Angliában a házicselédek kedvenc süteménye volt csak később a 18. században került a ház urainak asztalára, ami később a délutáni teázásnál már elmaradhatatlanná vált. Amerikának is van „muffinja”, de az a cupcake.

Sokan összekeverik az angol eredetű muffinnal, pedig az elkészítésük is igen csak különbözik egymástól.  A muffin tetejét nem díszítjük, és a tésztájába tesszük például a gyümölcsöt vagy a csoki darabokat. A cupcake egy mini torta, hiszen a tetejét gazdagon díszítjük vajkrémmel, vagy tejszínnel és a gyümölcsök is inkább díszítésre szolgálnak. Sokféle muffin receptet találsz összegyűjtve a receptneked.hu oldalán.

 

Vélemény, hozzászólás?