Bármennyire is betartja valaki a szájhigiéniai előírásokat, bármennyire is odafigyel, hogy az ajánlott időközönként menjen el a fogorvoshoz és el is végeztesse a szükséges beavatkozásokat, sajnos van, egy olyan helyezet a fogainkkal kapcsolatban, amit csak akkor úszhatunk meg, ha azon kevesek közé tartozunk, akiknél genetikailag kódolva van, hogy megússzák.


Ez pedig nem más, mint a bölcsességfog eltávolítás. Sajnos, az a helyzet, hogy az emberek döntő többségénél előbb utóbb eljön az az idő, amikor a bölcsességfog eltávolítás időszerű, mivel elkezd előjönni, ami gyakran fájdalommal és néha a többi fogra is káros hatással van.
Ilyen helyzetben pedig nem szabad várni, azonnal fogorvoshoz kell fordulni, mivel, egyrészt komoly károkat okozhat a növekedő bölcsességfog, másrész akár évekig is elhúzódhat a vele járó fájdalom. Ezt pedig, gondolom, senki sem szeretné.
A bölcsességfog húzás szerencsére ma már rutin műtétnek számít, egyszerű beavatkozás, ami a helyi érzéstelenítésnek köszönhetően, szinte teljesen fájdalommentesen végezhető el.
Ezt figyelembe véve és összehasonlítva azzal, hogy ha félünk a fogorvoshoz elmenni, mi várhat ránk, azt hiszem mégis csak érdemes a bölcsességfog húzás mellett döntenünk!

Vélemény, hozzászólás?