A gyermekszoba egyszerre több funkciót tölt be: itt pihen, tanul, játszik gyermekünk, és itt kell tárolnunkruháit és játékait is. Ezekhez pedig külön helyet kell biztosítanunk a szobában, ezért nagyon fontos, hogy a céloknak megfelelő gyerekszoba bútorokat vásároljunk.

Biztonság, praktikusság

A gyerekszoba bútorok kiválasztásánál a praktikusság mellett, számos biztonsági követelményt és ergonómiai szabályt is be kell tartanunk. Ugyanakkor figyelembe kell vennünk gyermekünk életkorát.Figyeljünk arra, hogy csak olyan gyerekszoba bútorokat válasszunk, amelyekre gyermekünknek valóban szüksége van.Gondolnunk kell arra is, hogy a gyerekszoba bútorok méretei ne csak a szoba területének, hanem a gyermek magasságának is megfeleljenek.

A gyermekszoba kialakításának fontos követelménye, hogy a lehetőségekhez képest, sok szabad hely maradjon.

Tipp: Gyerekszoba bútor vásárlása előtt érdemes a gyermekszoba teljes területét három zónára osztani: alvásra, tanulásra és játékra.

Hol legyen az ágy?

Amellett, hogy a gyermekünk ágyánakbiztonságosnak és kényelmesnek kell lennie, helyesen kell elhelyeznünk.

  • Ne tegyük az ágyat fűtőtest közelébeés közvetlenül az ablak alá sem, mert télen hideg, nyáron pedig huzatos lehet.
  • Lehetőleg az ágyat úgy helyezzük el, hogy a gyermek láthassa az ajtót, amikor elalszik, és amikor felébred.

A kisgyermekek számára sok érdekes gyerekszoba bútor létezik, amelyek az alvóhelyet kombinálják a játszótérrel, és ugyanakkor tároló helyekkel is el vannak látva.