Amikor végre eljutunk odáig, hogy belevágunk az építkezésbe, olyan hihetetlenül sok szellemi és fizikai feladat hullik hirtelen a nyakunkba, hogy jól tesszük, ha amit csak lehet, profi kivitelezőkre bízunk. Sok olyan része van egy építkezésnek, amit egy kicsit is ügyesebb, vagy kitartóbb ember maga is meg tudna csinálni, de ha vesszük a fáradtságot, hogy átgondoljuk, mit nyerünk és veszítünk ez által, legtöbbször rá kell döbbennünk, hogy egyszerűen nem éri meg. Az egyik ilyen általánosan félreértékelt művelet a földmunkák elvégzése.

Ásni valamennyire mindenki tud, így sokan inkább bevállalják a kisebb feladatokat, mint hogy fizessenek érte egy profi cégnek. Aztán már az első napon beállt háttal, fájó derékkal küzdenek a kimerülés ellen, ráadásul ennyi idő alatt alig-alig haladtak valamit.
Ezzel szemben, ha gépi földmunkát bérlünk, igen rövid idő alatt megvan minden feladat és rá kell döbbennünk, hogy nem is volt ez olyan drága, főleg, ha a megspórolt időt és fáradtságot is nézzük. Legtöbb esetben a gépi földmunka elvégzése után a föld szállítást is vállalja ugyan az a cég, így valójában még többet tudunk spórolni, mint ha a föld szállítást külön kellene intéztetni egy céggel, mert magunk végeztük a földmunkákat.

Vélemény, hozzászólás?