Ezek a növények a sziklakertek, a balkonládák, valamint a fűszerkert díszei. Az évelő virágok télen hajlamosak veszíteni lombjukból, viszont tavasszal újra kihajtanak. Viszonylag egyszerű a gondozásuk, alacsony karbantartást és kevés ápolást igényelnek. Átlagosan három-négy hétig, vagy ettől tovább is képesek virágozni, ezután pedig lombozatuk fokozza a látványt.

Többféle típusúak lehetnek, többek között sziklakertiek, talajtakarók, alacsony és magas növekedésűek. A kertben ezek a növények minden évben újra és újra kihajtanak.

Remek dekorációt biztosítanak, esztétikusak és praktikusak is. Az évelő virágok helyes megválasztása fontos szempont, hiszen nem mindegy, hogy milyen körülmények közé kerülnek. A napos helyre valókat nyílt, központi kertrészre, széles utcafrontokra, valamint árnyékmentes területre kell ültetni.

Az üzletekben számtalan szebbnél szebb évelő virágok közül válogathat kedvére. Ha teheti, vásároljon több fajtát, így kertjét színesebbé varázsolhatja! Gyönyörködve nézegetheti nap mint nap ezeket a gyönyörű növényeket.

Vélemény, hozzászólás?