A mai világban már talán senki számára sem ismeretlen az elektromos cigaretta, hiszen nap mint nap, lépten – nyomon találkozunk vele.  Mit is kell tudni erről a szerkentyűről, működéséről? (Cikkünk az ecigaretta.eu liquid oldala alapján készült.)

e-liquid

Az alapelve nagyon egyszerű, elektromos áram folyik át egy tekercselt ellenálláshuzalon, s a keletkező hő elpárologtatja az e liquidet – utántöltő folyadékot -,  ezáltal gőz keletkezik. Ezt a gőzt szívjuk be – az analóg cigaretta füstje helyett.

Pár szóval a folyadékról: növényi glicerin és propilén glikol keveréke, alacsony hőmérsékleten vízgőzzé bomló anyag. Ezt a liquidet igény és ízlés szerint aromákkal gazdagítják illetve ebbe a folyadékba keverik a nikotint is! Az általunk bemutatandó forgalmazó – eliquidweb.ro – 28 fajta ízt kínál, 3 féle erősséggel, 6 mg/ml, 11 mg/ml, 18 mg/ml.   Általánosságban elmondható, hogy ezek az erősségi szintek megfelelnek a cigaretta nikotin tartalmának, a hatos a fehér/sárga, a tizenegyes a kék míg a tizennyolcas a piros színnel jelölt analóg erősséget jelenti.

Vélemény, hozzászólás?