Igen bosszantó, amikor az ősz beköszöntésével a nyitott teraszt már nem tudjuk rendeltetésszerűen használni, viszont a faleveleket, a port folyamatosan takarítanunk kell róla. Annak érdekében, hogy az év minden napján kellemes tartózkodást biztosítsunk, ajánlott beépíttetni a teraszt, így helyet kapunk a nagyobb szobanövényeknek is. Nem kis befektetésről beszélünk, mivel a teraszfedés árak jó magasra is nőhetnek, de ez minden esetben több tényezőtől függ.

Nagy különbségek lehetnek a végösszeg alakulásakor, hiszen ez függ az építmény méretétől, a felhasznált alapanyagoktól és a megrendelő igényeitől. Továbbá, a teraszfedés árak változhatnak a konstrukcióra tervezett nyílászárók mennyisége és minősége után is, de a tető anyaga és formájának kialakítása szintén befolyásolja. Ha Ön is szeretné befedni a teraszt, akkor tanácsos felvennie a kapcsolatot a telikertepites.net portálon lévő elérhetőségek egyikén a szakemberekkel. Ennél a cégnél a teraszfedés árak megfizethető szinten maradtak, bár az anyagokat meg kell venni hozzá.

Nem ritka a polikarbonát teraszfedés

Nemcsak előtetőkhöz használják ezt az anyagot, hanem teraszfedésre is, hiszen számtalan jó tulajdonsággal rendelkezik, megvédi az épületet az időjárás viszontagságaitól. Az ügyfelek fő igénye polikarbonát teraszfedés esetén, hogy az védve legyen az esővel szemben. Ugyanakkor az szintén lényeges szempont, hogy ne zárja ki a fényt, engedje be az éltető napsugarakat.

Ezért a szakemberek gyakran a víztiszta polikarbonátokat ajánlják, viszont erről tudni kell, hogy amennyiben nem a ház északi részén van a terasz, akkor hiába nyitott a teraszfedés oldala, mégis elviselhetetlen meleg keletkezik a tető alatt, a klasszikus üvegházhatásnak tulajdoníthatóan. Ez ellen a hőszigetelő és infrasugárzást át nem eresztő polikarbonát alkalmazását javasolják. Persze, a polikarbonát teraszfedés ára ebben az esetben is változhat. Érdemes tájékozódni és kikérni a szakértők véleményét a megfelelő döntéshez. Az anyag jellemzői szintén emelhetnek vagy csökkentenek a polikarbonát teraszfedés díján.

Vélemény, hozzászólás?