Egy porszívó számos jó tulajdonsággal szükséges rendelkezzen azért, hogy az teljes mértékben be tudja váltani a hozzá főzött reményeket . Először is adva kell legyen a nagy porzsák és a hosszú, tartós porszívó cső. Az előbbinek köszönhetően lehet nagyobb a kapacitás, és emiatt nem kell majd olyan gyakran cserélni vagy tisztítani, így kényelmesebb az alkalmazása is.

A hozzáértők szerint, ha az ember két masina között vacillál, és az egyiknek a porzsák mérete nagyobb, akkor azt éri meg választani. A döntését pedig nem fogja megbánni az ember. Persze a zsák mellett, nagyon lényeges tartozék a porszívó cső is. Erre annyira nem figyelnek a vásárlók, mert nem is igazán esik szó a fontosságáról. Sőt, gyakran nem is könnyű eldönteni, melyik a jobb, melyik mellett érdemes dönteni. Ugye az a jó porszívó cső, amelyik kellően rugalmas és könnyen hajlítható. Ezáltal elkerülhető, hogy az megreped egy helyen vagy egyenesen eltörik.

A keményebb anyagból készülő csövek az évek igénybevétele során sérülhetnek. Ezért egyszer csak azon veszi majd magát észre az ember, hogy a jól működő gép elveszítette a szívóerejét. Ekkor pedig elengedhetetlen a porszívó cső cseréje. Ezen porszívó alkatrész lényeges része még a cső feje. Mindig tanácsos olyat választani, amelyikhez többféle szívófej csatlakoztatható. Egyáltalán nem mindegy, hogy milyet használ a tulaj a parkettához, a kőhöz és a szőnyeghez. A megfelelő porszívó alkatrész segítségével sokkal gyorsabban és hatékonyabban lehet felszívni a legkülönfélébb koszt. A másik nagyon fontos porszívó alkatrész az a motor. Ez határozza meg, hogy milyen teljesítményre is képes a gép. A kisebb teljesítményű gépek általában olcsóbbak, illetve méretben is kisebbek, de ezek elsősorban kis felületek takarítására alkalmasak. Nyilván egy nagyobb családi háznál, ahol sok helyen kell takarítani, csakis az erősebb masina jöhet szóba. A mai modern megoldásoknak hála, már megvehető az a fajta is, amelyik bár kis méretű, egy olyan motort takar, amelyik elképesztően erős és szinte mindennel megbirkózik. Egy efféle porszívó alkatrész pedig, sokáig bírja a strapát.

Vélemény, hozzászólás?