A pattogatott kukorica, vagy közismert nevén popcorn az egész világon ismert és kedvelt ropogtatnivaló. A popcorn neve elsősorban a moziba járással kapcsolódik össze, ugyanis itt szokták az emberek a filmnézés közben rágcsálni, sokszor az előttük/mögöttük ülők bánatára. De nem csak a moziban élvezhetjük az illatos, sós pattogatott kukorica ízét, hanem akár otthon is. Szinte minden szupermarketben lehet már kapni mikróban elkészíthető változatot. Aki pedig nézni szeretné, ahogy a kukoricaszemek kipattognak, popcorn gép a megfelelő választás. Ebből is lehet kapni kisebb, otthoni verziót, vagy kültéri, egyszerre nagyobb mennyiségű kukorica pattogtatására alkalmas gépet is. A popcorn gép működése egyszerű, hiszen csak be kell tölteni a kukoricát a tartályba, valamilyen zsiradékot önteni rá, majd ízesíteni. A hagyományos ízesítése a só. De, mint oly sok mindennel az életben, az emberek imádnak kísérletezni és egy sor különböző ízesítéssel lehet találkozni. A leggyakoribb a karamellás, csokis, fahéjas és sima színes cukros pattogatott kukorica. Ezeken kívül pedig az ízesítésnek csak a képzeled szabhat határt, persze csak, ha otthon készítjük el magunknak.