december 3

Roston sült húsok a japán konyhában

A japán konyha híres a friss ízekről, az egészséges ételekről és a gyors főzési technikákról.

yakiniku

Az egyik legközkedveltebb fogása a japán konyhának az úgy nevezett yakiniku, mely rostlapon sütött húsokat foglal magába. Általában marha vagy disznó hús az, amit a yakiniku-hez felhasználnak, de természetesen bármilyen más hús fajtát is el lehet készíteni. Az igen fontos hozzávaló a szósz, mely semmi képpen sem hiányozhat a yakiniku mellől, amibe a kész húst belemártás után lehet fogyasztani. A szósz összetevői általában a szezámolaj és szezámmag, a vöröshagyma és a foghagyma, valamint a nádcukor és a szójaszósz, de sokan még mézet is adagolnak hozzá. Köretként pedig rizst vagy ugyancsak grillezve elkészített zöldségeket szoktak hozzá feltálalni.


Copyright 2021. All rights reserved.

Posted 2016-12-03Szerzőnemadmin in category "Gasztronómia